Ha estat dictada Resolució de data 8 d’octubre de 2024 de la Secretaria d’Estat d’Habitatge i Agenda Urbana, per la qual es publica la relació de zones de mercat tensionat que han estat declarades segons la Resolució Ter/2408/2024, d’1 de juliol, per la qual es declara una nova zona de mercat residencial tensionat formada per 131 municipis de Catalunya, d’acord amb la Llei estatal 12/2023, del 24 de maig, pel dret a l’habitatge.

El Govern Espanyol aprova que 131 municipis més siguin declarats zona de mercat residencial tensionat. El llistat de municipis afectats per la nova regulació es troba a la resolució, juntament amb els 140 municipis ja declarats, són un total de 271 municipis de Catalunya, un 90% del territori.

Quina és la interpretació? Una interpretació literal de la norma ens indica que aquesta nova zona declarada contempla 131 municipis, per tant, a Catalunya tindríem dues zones tensionades diferenciades, una zona de 140 municipis i una altra de 131 municipis.

En conseqüència! Tal com diu la Resolució, per la qual es declara una nova zona de mercat residencial tensionat formada per 131 municipis de Catalunya, d’acord amb la Llei estatal 12/2023, de 24 de maig, pel dret a l’habitatge, haurem de  considerar Gran Tenidor, de conformitat amb l’article 3.k) de la llei esmentada, també la física o jurídica que sigui titular de cinc o més immobles urbans d’ús residencial ubicats dins de la zona de mercat residencial tensionat declarada a l’apartat anterior .

Quan entra en vigor? A partir del 10 d’octubre del 2024, és a dir, l’endemà de la publicació al BOE.

Enllaços a les publicacions oficials:

BOE Resolución de 8 de octubre de 2024 

 

Noves zones tensionades
Comparteix:
Etiquetat a: